Coniferen

Coniferen


Coniferen

Coniferen zijn het hele jaar door een aanwinst voor de tuin. Toch bewijzen ze vooral in het najaar en de winter hun dienst. Want op het moment dat een groot aantal planten er sober uitziet, zorgen coniferen voor kleur en sfeer in de tuin.

Coniferen zijn er in veel meer soorten, kleuren en vormen dan u denkt. Het is daarom ook jammer dat veel mensen bij coniferen alleen maar denken aan bekende haagconiferen als Thuja occidentalis ’Brabant’ en Taxus baccata.

Zo zijn er veel andere soorten. Soorten die verschillen in kleur (groen, blauw en geel), groeisnelheid en vorm (bolvormig, slank, bodembedekkend en piramidevormig). Ook op ons plantencentrum hebben we veel verschillende soorten, maten en kleuren coniferen.

Snoeien
Over het algemeen durven mensen een groenblijvende plant als een conifeer niet zo goed te snoeien. Maar om te voorkomen dat coniferen te groot worden, is het van belang dat ze tijdig worden gesnoeid. Wanneer u vanaf het begin eenmaal (bij normaalgroeiende soorten) of tweemaal (bij snelgroeiende soorten) per jaar snoeit, is er niets aan de hand.

De meeste coniferen houden van een goed doorlatende grond, maar stellen verder weinig eisen.