Vrolijke viooltjes

Vrolijke viooltjes


Vrolijke viooltjes

Veel planten die de zomertuin kleurden, hebben in het najaar hun beste tijd gehad. Hoogste tijd dus om wat leven in de tuin te brengen met kleurrijke najaarsbloeiers. En hoe kan dat beter dan met vrolijke najaarsviooltjes?

Najaarsviooltjes zijn vanaf eind september beschikbaar en geven als geen ander kleur in de herfst en winter. De dappere plantjes zijn opgewassen tegen regen, wind en zelfs vorst. Een vrolijke oppepper dus voor de najaarstuin!

Ze zijn er in allerlei soorten, vormen en kleuren. Denk aan groot- en kleinbloemige, een- en tweekleurige en gekartelde violen. Ook de diversiteit in kleuren is groot. Van wit tot donkerpaars en van rood tot knalgeel. Mix verschillende kleuren voor een vrolijk effect!

Viooltjes zijn geschikt voor de volle grond, maar kunnen ook prima worden toegepast in potten, manden en schalen. Voor het mooiste effect kunt u ze het beste dicht op elkaar planten.

Groene vingers zijn verder niet nodig; viooltjes zijn namelijk makkelijk te verzorgen. Geef ze bij droogte alleen wat water. Ook kunt u eventueel een beetje plantenvoeding aan het gietwater toevoegen om de plantjes langer sterk en gezond te houden. Als u verder de uitgebloeide bloemetjes weghaalt, bloeien de viooltjes nog uitbundiger en blijven ze stralen!